शुक्राणु वृद्दिदर कसरी बढाउने?

0
पाना                                                                                         

 
Sperm
शुक्राणु 

शुक्राणु वृद्दिदर कसरी बढाउने?


स्वस्थ शुक्राणु र यस्को उच्च उत्पादनका लागि हामीले तेति ध्यान दिएका हुदैनौँ। एकपटक को सम्भोगमा जति विर्य स्खलन हुनुपर्ने हो र जति शुक्राणुको मात्रा हुनुपर्ने हो तेति नहुनुले सन्तान प्राप्तिमा प्रभाव पार्दछ।आफ्नो सन्तान स्वस्थ जन्मनु,कुनै जन्मजात रोग मुक्त हुनु,लुलो लंगडा,अपङग नहुनुमा स्वस्थ शुक्राणुको अहम भुमिका हुने गर्दछ। यी त भए पुरुषले सोच्नुपर्ने महत्त्वपूर्ण पक्षहरु। महिलामा पनि यस्ता प्रकारका समस्याहरु हुने गर्दछन। तर आज याहा शुक्राणु उत्पादन गर्न मद्दत पुर्‍याउने केही खाद्य पदार्थहरुको चर्चा गरिने छ। यी टिप्सहरु विभिन्न माध्यमबाट साभार गरेर नेपाली भाषामा प्रकासित गरिएको छ, जस्ले तपाईंको स्वस्थ शुक्राणु वृद्दिमा सहयोगी सावित हुने छ।

शुक्राणु वृद्दिदर कसरी बढाउने?

१-अण्डा (Egg)

Poach egg
पोच एग

अण्डाले शुक्राणुको संख्या बढाउन मद्दत गर्दछ किनकि अण्डामा प्रोटीन प्रसस्त मात्रामा पाइन्छ ।अण्डाले शुक्राणुलाई हानिकारक कणहरु बाट बचाउँछ र गतिशीलता मा सुधार गर्दछ।एउटा अण्डामापाइने पोषक तत्वहरुले, बलियो र स्वस्थ शुक्राणु को उत्पादन मा मद्दत र प्रजनन क्षमतामा सुधार ल्याउछ।

२-पालक (Spinach)

Spinach
पलाकको साग

फोलिक एसिड शुक्राणु को स्वस्थ विकास को लागी अभिन्न अंग हो।  हरियो पातयुक्त तरकारी फोलिक एसिड को लागि प्रधान  स्रोत हो।फोलिक एसिड को उच्च स्तरले वीर्य मा असामान्य शुक्राणुहरु को संख्या लाई कम गर्दछ जसको कारण अण्डा मा शुक्राणु को सफल प्रवेश को संभावना बढ्छ।  

३-केरा (Banana)

Banana
केरा 


भिटामिनहरु A, B1, र C युक्त एउटा केराले शरीरलाई स्वस्थ र बलियो शुक्राणु कोशिकाहरु को निर्माण गर्न मद्दत गर्दछ।शुक्राणु गणना पनि यी भिटामिन मा निर्भर हुने गर्दछन।केरा यी भिटामिनको प्रमुख स्रोत हो।यो एन्जाइम सूजन को साथै शरीर को शुक्राणु गुणस्तर र संख्यामा सुधार गर्न मद्दत गर्दछ। 

४- मकाको जरा (Maca roots) 

Maca
माकाको जरा

मकाको जराहरु शुक्राणु वृद्धि र प्रजनन क्षमता बढाउन को लागि उपर्युक्त मानिन्छ। पुरुषहरुको शुक्राणु उत्पादन को लागि यो जडी बूटीले अहम भुमिका खेल्दछ।यस्ले वीर्य को मात्रामा वृद्धि गर्दछ साथै शुक्राणुहरु को गतिलाइ उच्च बनाउछ ।

५- अस्पारागस (Asparagus )

Asparagus
कुरिलोको डुकु

Asparagus तरकारीको रुपमा खाइन्छ र यो भिटामिन सी युक्त छ।शुक्राणु मा सकारात्मक प्रभाव को लागि भिटामिन सि को योगदान अमुल्य हुन्छ। यस्ले अनावश्यक कणहरुलाइ नाश गरिदिनुका साथै वृषण कोशिकाहरु को रक्षा गर्दछ, राम्रो शुक्राणु गणना को लागी बाटो प्रशस्त, गतिशीलता। शुक्राणु गुणस्तर वृद्दी गर्न एस्पारागस उपयोगी छ।

६-डार्क चकलेट (Dark chocolate )

Dark chocolate
चकलेट 

डार्क चकलेट L- Arginine HCl नामक एक एमिनो एसिडले भरिएको हुन्छ जुन उच्च शुक्राणु गणना र शुक्राणुको भोल्युम वृद्दिमा  सहयोगि हो। डार्क चकलेट को सेवनले शुक्राणु संख्यामा राम्रोसँग वृद्धि हुने गर्दछ। 

७- ओखर (Wall Nuts)  



Pecan
ओखरको बियाँ 



ओखरमा पाइने arginine ले शुक्राणु संख्या मा वृद्धि गर्न प्रमुख भुमिका खेल्दछ।ओखरमा पाइने एन्टिअक्सिडेन्टले रगतमा रहेको विषाक्त पदार्थलाई हटाउन मद्दत गर्छ।ओखर स्वस्थ बोसो र प्रोटीन को लागि राम्रो स्रोत हो।स्वस्थ बोसो शुक्राणु कोशिकाहरु को लागी सेल झिल्ली को उत्पादन को लागी आवश्यक छ।ओमेगा -३ फैटी एसिडले अण्डकोषमा रक्त प्रवाह बढाएर शुक्राणुको मात्रा बढाउन मद्दत गर्दछ।ओखरमा पाइने एन्टिअक्सिडेन्टले रगतमा रहेको विषाक्त पदार्थलाई हटाउन मद्दत गर्दछ।

८- फर्सिको बियाँ (Pumpkin seeds) 

pumpkin seeds
फर्सिको बियाँ 

फर्सिको बियाँले Phytosterol, शरीर मा टेस्टोस्टेरोन उत्पादन मा सुधार गर्न को लागी उपयोगी मानिन्छ,जुन फर्सिको बियाँबाट प्राप्त गर्न सकिन्छ। यस्ले शुक्राणु गणना र प्रजनन क्षमता को वृद्धि मा मद्दत गर्दछ। विर्यको मात्रामा वृद्दी गर्न र रक्त संचारलाइ गतिशील राख्न यस्को प्रयोग गर्न सकिन्छ।

९- जिङक (Zink)

healthy foods
स्वस्थ खाना

जिङकले शुक्राणु कोशिकाहरु को उत्पादन मा एक ठूलो भूमिका खेल्छ। जौ, सिमि र रातो मासु जस्ता खाद्य पदार्थ जिङकबाट प्ताप्त गर्न सकिन्छ।उच्च शुक्राणु गणना गर्न को लागी तपाइँको खानामा अत्यावश्यक छ।  जिंक को कमीले शुक्राणुको गतिशीलता मा कमी, प्रजनन क्षमतामा र्‍हास आउन सक्छ।
Tags

Post a Comment

0Comments

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*